lekker genieten voor groot en klein

1741 redenen om langs te komen.

1741 is uiteraard de postcode van Wambeek. Sinds enkele weken is het ook de naam van een gloednieuw café in Wambeek dat de deuren opent op 1 mei. Het is te zeggen, dat hopen we toch met z’n allen. Eigenlijk is ‘café’ te beperkt, het wordt veel meer dan dat. Sandra Denil en Kevin Rampelbergh verwelkomen jullie binnenkort dan ook hartelijk in hun nieuwe zaak. Niet meteen panikeren, de speeltuin blijft uiteraard ook bestaan, maar Sandra en Kevin pakken het horeca gegeven nu helemaal anders aan. 

Reden nummer 1: Het is er geweldig gezellig. 

Sandra: We hebben ons best gedaan. Vroeger kon je uiteraard in de speeltuin iets drinken en eten, maar je zat ook wel middenin het jeugdig geweld. Daar is zeker niets mis mee, maar we merkten vaak dat mensen ook wel langs kwamen om rustig iets te drinken en in het weekend al wel eens lang na sluitingstijd bleven plakken (lacht). 

En daarom hebben we het omgedoopt tot 1741, wat weggetrokken van de speeltuin, en er een volledig nieuw ingerichte gezellige plek van gemaakt die eigenlijk op zichzelf staat. Een echt café dus, waar je kan biljarten en naar de koers en de voetbal komen kijken (en andere sporten uiteraard). 1741 is geboren. 

De naam spreekt wel voor zich? 

Sandra: De meeste Ternattenaren zullen het wel begrijpen. En de Wambekenaren zeker. We hebben het eenvoudig gehouden, dat is meestal nog het beste. We zitten hier ondertussen al wel een tijdje, de speeltuin is deze zomer 12 jaar open, maar het gebouw dateert niet van 1741 (lacht). Sommigen zullen dat misschien wel denken, daar zal aan de toog nog wel eens over gesproken worden. Mensen moeten zich trouwens ook niet ongerust maken, we gaan niet sluiten, zodra alles weer open mag staan we klaar. Er hangt wat papier tegen de ramen, uiteraard voor de werken, maar al snel deed het de ronde dat we niet meer zouden openen. Niet dus, en meer nog, er komt dus een nieuwe zaak bij. 

De nieuwe zaak komt nu vooraan aan de Assesteenweg? 

Sandra: Klopt. Vooraan aan ’t straat kom je nu het café binnen, de ingang van de speeltuin is nog steeds aan de zijkant. Ook daar kan je trouwens nog steeds iets drinken en de leuke verjaardagsfeestjes hebben ook nog steeds plaatsr in de speeltuin zelf. Vooraan wordt echt een café waar je gezellig kan genieten van een koffie, een biertje of een Gin-Tonic en andere cocktails. 

En ook iets klein om te eten? 

Sandra: Je zal er inderdaad ook iets klein kunnen eten. Geen uitgebreide keuken, maar wel een spaghetti, een croque en vers afgebakken broodjes. We werken nog volop aan de kaart, maar het gaat in elk geval de richting van de kleine hap uit. Ook taart en pannenkoeken zullen zeker niet ontbreken. Kevin gaat de keuken voor zich nemen en ik zal achter de toog plaatsnemen. 

1741 zal ook langer open zijn in de toekomst? 

Sandra: Inderdaad, vanaf woensdag tot en met zondag zijn we telkens open vanaf 10u. Maandag en dinsdag sluiten we onze deuren, dat is dus een stuk ruimer dan vroeger toen we enkel de speeltuin hadden. 

1 mei komt wel heel dichtbij natuurlijk. 

Sandra: Laten we vooral allemaal samen hopen dat we 1 mei halen. En dan bedoel ik dat we 1 mei mogen openen. Zoals je ziet is er nog wel wat werk. Ons terras wordt nog gebouwd, het geheel moet nog wat aangekleed worden en onze dranken moeten ook nog gekozen worden. Maar we zullen klaar zijn. Tenminste, als we voort doen (lacht). Aan de slag. Hopelijk tot snel!